Kjære mamma

Kjære snille vakre mamman min. Denne natten jeg nå har foran meg har i 9 år vært den værste natten jeg opplever. Dette er natten du døde fra oss. Kl 0130 01.12.2011 sovnet du stille og rolig inn på lindrende palliativ avdeling på Moflata bare 59 år gammel. Pappa var hos deg. Jeg og lillesøs hadde våket over deg 1 døgn, men all den tid vi hadde barn og jobb måtte vi hjem for å sove. Det å angre på at vi drog hjem er ingen vits, vi får deg ikke tilbake igjen.  Det siste jeg sa til deg var at mamma, nå må du for en gangs skyld tenke på deg selv å slippe taket. Når telefonen kom fra pappa drog jeg og lillesøs rett til sykehuset for å ta farvel med deg. Du var så ufattlig vakker der du lå. Smilende, som om du hadde funnet ro, og det hadde du jo 🙂

Du var den sterkeste personen jeg visste om. Du fikk kreft for 3 gang og enda kjempet og kjempet du for å leve. Du ville ikke forlate de fire englene dine, dine barnebarn, og ei heller oss to jentene. Som du elsket oss 🙂 Du viste det hver dag gjennom små ord, handlinger og klemmer. Du var mormor med stor M. Ungene forgudet deg og derfor var sorgen så ufattlig vond å være når du forlot oss.

Jeg vil aldri glemme smilet ditt, varmen fra deg, omsorgen din. Du var så ivaretagende mot alle mamma. Du tok vare på naboer, venner, arbeidskollegar og oss. Ingen slapp unna din kjærlighet 🙂 Under bisettelsen din måtte de åpne alle dører og alle rom for at alle skulle få plass 🙂 det var stort for oss å se.

Jeg minnes alle turene du tok oss med på, til Frøystul, ut med båten. Latter og glede. Vi grillet pølser og spiste nystekte vafler. Du lærte ungene å svømme og var alltid til stede.

Jeg minnes juleverkstedene våre. Vi bakte alle slags kaker, vi laget hjemmelaget konfekt og vi laget julegaver. Ungene og vi storkoste oss 🙂 det var vår tradisjon, en tradisjon vi har ført videre i din ånd mamma 🙂

Jeg minnes alle gode samtaler, alle råd og jeg tenker på hvor stolt du ville vært av oss og barnebarna dine. De har vokst seg store og flotte alle sammen mamma 🙂

9 år…………jeg forstår ikke hvor de har blitt av, samtidig så er det så ufattlig lenge siden. Savnet etter deg er stort, men nå kan jeg også savne uten tårer hele tiden.

Jeg kjenner parfymen din innimellom, så jeg vet du passer på oss. Spesielt i ungenes konfirmasjon, da var du helt klart til stede. Flyttet litt på bordkort og tente et par lys og strøk kjærlig over konfirmantenes kinn. Vi merker deg forstår du 🙂 det er fint og det føles trygt, så det må du bare fortsette med.

I morgen skal det tennes masse lys på graven din og det skal legges ned blomster. Jeg har tent lys i kveld fordi det skal skinne i natt. Det skal skinne og lyse for deg kjære mamma. Jeg savner deg og jeg skulle gitt alt for at du var her med oss. Kjære, kjære mamma, tusen takk for at DU ble min mamma, jeg kunne ønsket meg mer. For meg var du den beste. Jeg bare elsker deg !!!

Bildet av mamma er tatt på hennes 59 års dag 23.06.2002 og sangen The rose var hennes yndlingssang, og den ble også spilt på trompet i kirken, sammen med Amazing Grace.

Categories: Livet mitt | 8 kommentarer

Innleggsnavigasjon

8 thoughts on “Kjære mamma

 1. Birger

  Veldig fine ord om in elskede mor Rita:)

 2. Nina Elisabeth

  Legger igjen den største klemmen jeg kan finne.
  Du er ett vakkert menneske som garantert har ført med deg mye av din mor i deg 🙂

 3. Min medfølelse og min takk.
  Klemmer ekstra med en mormorklem.

 4. Legger igjen noen goe klemmer og varme tanker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: