Flandern rundt – et av verdens råeste sykkelritt!!!

Denne dagen er nesten større enn 17. mai for meg. Like før både bunad og flagg hentes frem. Denne dagen har jeg gledet meg til lenge. Jeg håper på de norske, men ser at det er flere som kan blande seg inn i teten i dag. Cancellara er en av dem. Og vinner han er det greit, bare ikke Cavendish gjør det, men dette blir nok for tøft for storkjeften tror jeg. Jeg håper Edvald får lov til å kjøre og egentlig har BMC sagt tidligere at dette er Thor sitt ritt, men med det laget vet man aldri mer.

Legger ved noen bilder som er lånt fra www.procycling.no

Og om dere ikke ser det av bildene kan jeg love at å sykle på brostein er et helvete for kroppen. Du blir fullstendig utslitt etter noen hundre meter, og nå snakker vi noen mil!!!

parameter

Dette er jo nesten galskap!!

BRUTALT: Koppenberg, og hvis du noen gang har lurt på hvor tøft Flandern rundt er så bør dette gi et godt bilde på det hele. Foto: Petter Tenstad  ( procycling.no )

parameter1

 PÅ TOPPEN: Juan Antonio Flecha var ivrig på Sky-treningen. Her er spanjolen, som brakk hånden for tre uker siden, på toppen av Koppenberg. Foto: Petter Tenstad  ( procycling.no )

parameter2

 RØFT UNDERLAG: Brosteinen på Oude Kwaremont er ikke av den beste kvaliteten. Foto: Petter Tenstad  ( procycling.no )

parameter3

 Her ser vi Andrea Tafi, Johan Museeuw og Daniele Nardello.(dette er tatt for noen år siden) La oss konkludere med at Flandern rundt alltid har og alltid kommer til å være et fantastisk hardt sykkelritt. God fornøyelse! Foto: Tim De Waele  ( ©TDWSport.com )

parameterCALLF22Y parameter7 parameter6 parameter5 parameter4

Categories: Sykkel | Stikkord: , , | 13 kommentarer

Innleggsnavigasjon

13 thoughts on “Flandern rundt – et av verdens råeste sykkelritt!!!

 1. Godt nytt om Fabian om det ikke er brudd. Han får dermed litt mindre «utetid»- var innom på Sky-siden og det virker løfterikt for Edvald 🙂
  Så neste løp 🙂
  Mormorklem 🙂

  • Flott at Fabien ikke er alvorlig skadet 🙂 Han trenger vi!!!
   Klemmer på deg 🙂

 2. Jeg er enig med deg, Rita i alt du skriver. Og jeg mener også at de må kjøre for Edvald i Paris-Roubaix.
  Veldig, veldig morsomt at vi damer kan snakke sykkel, ja! :))

  Jeg TROR jeg skjønner hvorfor du måtte godkjenne kommentaren min, for nå bruker jeg min epostadresse under fullt navn, men i kommentaren jeg skrev til artikkelen din om Sky’s idiottaktikk da de ikke brukte hjelperytteren på Edvald, brukte jeg bloggadressen min som var tilknyttet VGB og bloghog. (Tenkte at du da kunne assossiere meg med VGB-nicket mitt slik at du kjente meg igjen.)

  Men jeg synes ikke jeg trenger å gjemme meg for deg, Rita, så derfor over og ut med den gamle bloggadressen og inn med min daglige bloggadresse, den jeg også bruker på Kontrovers.:)

  Ønsker deg en god natt og fin morgendag! 🙂

  • Godt vi er enige 🙂 Her trenger du ikke å gjemme deg nei 🙂 jeg er jo ikke farlig!!! Jeg kjente deg igjen uansett jeg 🙂 og ble veldig glad for at du fant meg 🙂
   Stor klem

 3. Sorry for skrivefeil. De forfølger meg som en mare på blogg.

 4. Flandern rundt, eller Ronde van Vlaanderen, er kanskje det råeste sykkelrittet i hele sesongen. Eller er Paris-Roubaix enda råere?
  Uansett er det ingen endagsritt som kan måle seg med de Ronde når det gjelder publikumsinteresse.
  I Belgia er det 17.mai, julaften og Holmenkolldagen på EN gang, kort sagt den dagen i året som samler flest belgiere, enten de er gamle eller unge, til STOR sykkelfest 🙂
  Det er en fantastisk dag, ja.

  Tom Boonen vant fortjent. En sterk og sympatisk atlet som har hatt et par tunge sesonger med skader men som i år har vist strålende form.
  HELDIGVIS slo han Ballan klart i spurten. BMC skulle ikke latt Ballan starte når han er mistenkt for doping.

  Hvordan det hadde blitt om Evald ikke hadde blitt hindret av velten og om Cancellara ikke hadde blitt skadet, kan vi bare spekulere i. Edvald brukte sikkert veldig mange krefter for å komme seg opp i feltet etter velten, og på et sånt underlag suger det jo kreftene ut av selv de sterkeste. Men Edvald for en ny sjanse allerede om en uke. Eller tror du de kjører for Flecha? Jeg ser på Sky sine hjemmesider at Edvald står først av dem som skal kjøre Paris-Roubaix for laget.

  http://www.teamsky.com/races/0,27631,2012,00.html#month=04

  Håper vi kan tolke det positivt for Edvald og Norge.

  Veldig synd for Fabian som har brukket kragebenet og mister hele klassikersesongen. Han var i kjempeform, got forberedt, og til og med belgierne holdt ham som toppfavoritt. Håper at han er i toppform igjen til OL. De siste opplysningen går ut på at han ikke har brukket noe i hofta likevel, og jeg håper det er riktig.

  Ja, løypa er knalltøff, og det er action omtrent hele tiden. Men jeg er enig med de fleste belgiere at den tidligere løypa var bedre. Ikke nødvendigvis råere, men generelt bedre. Løypa ble jo omlagt før denne sesongen. Synd at Muur-Kapelmuur er borte, og dessuten hører jeg fra flere belgiere at den nye løypa som ble kjørt for første gang i år, er farligere. Jeg vet ikke om det er tilfelle, og kanskje kommer alle til å like nyløypa like godt som den forrige når de blir vant til den…

  Oude Kwaremont tre ganger er HARDT. Dette er et ritt for sterke menn som tåler mange støyter, både brostein, bratte bakker og smale svingete veier i over 25 mil, og her har ikke Cav noe han skulle ha sagt..;)

  Vi har mye å glede oss til fremover nå, Rita. 🙂

  • Hei Ragnhild. Hvorfor måtte jeg godkjenne kommentaren din tro???

   Nok om det. Rittet i dag ble spennende og heia Boonen. Helt greit at han vant så lenge det ikke ble en nordmann. Ja, det var synd Edvald ble hindret, og som du sier hva som ville skjedd uten vet vi ikke. JEg tror han ville fått en topp plassering. Jeg håper SKY kjører for Edvald og ikke for Flecha. Hvor ble han av i dag??? Han holdt lenge, men ikke lenge nok. Nei, det er Edvald som er den sterke, men det er min mening. Cav er en pingle i forhold til disse gutta her 🙂 🙂

   Stakkars Fabian. Det fortjente han ikke. Han er en av mine favoritter og han virker som en sympatisk fyr. Ja, løypa så tøff ut, og jeg er glad det ikke regnet.

   Nå får vi restituere oss og gjøre oss klare til neste helg. Blir ikke mindre moro det 🙂 Gøy at du har så kjennskap til Belgia, da får jeg mer informasjon og det er artig. Herlig med andre damer jeg kan snakke om sykkel med 🙂 🙂

   stor klems

 5. Boonen vant, hm. Ballan mistenkt for doping og Cancellara med hoftebrudd. Det ser ut til at det er bedre med Thor enn på lenge. Edvald gjorde sitt beste, tror jeg.

  Klemmer på, mye 🙂 Da er det neste løp vi venter på 🙂

  • Ja det skjedde mye. At Boonen vant var jo forsåvidt greit nok. Ballan langt fremme hmmmmmmm Edvald gjorde det han kunne, omstendighetene tatt i betraktning. Man kan jo bare spekulere i hva som kunne ha skjedd om han ikke hadde blitt hindret av velten. Klemmer

 6. Vet du Rita, at sykling er noe jeg faktisk kan se på 😀 Det var så morsomt her for ganske mange år siden fordi jeg hadde ingen interesse i det hele tatt, men så flyttet jeg til Trondheim og tror du ikke min nærmeste nabo etterhvert ble Olaf Lurvik! Og han syklet jo og etterhvert så vi naboene også litt med når det gjaldt ungene og slikt. Det var jo veldig artig da, jeg syklet ikke, men var med på dugnader i boligfeltet og så ble det til at man pratet og ble litt kjent. En flott idretttsmann som var veldig engasjert i alt som hadde med sykling ,men også andre aktiviteter i nabolaget 🙂 Så etter det ble det til at jeg godt kan kikke på sykling fra tid til tid 🙂

  Kom på denne historien da jeg så innlegget ditt, artige minner 🙂

  Klem på deg 🙂

  • Hehe, så gøy Layla 🙂 Man kan nesten ikke la være å bli interessert. Jeg er mektig imponert over hva disse gutta får til. Og for de som ikke tror dette er noen prestasjon så er det jo bare å hive seg på sykkelen og sykle så fort man orker i sånn ca. 25 mil 🙂 Jeg elsker denne sporten og håper jeg snart blir frisk nok til å sykle mer selv også.
   Klemmer i kø sørover 🙂

 7. Kjære lille venn
  Ha en flott dag 🙂
  Cav skal ikke vinne, håper jeg. Det er bare for kjipt.
  Håper at både Evald og Thor får den støtten de trenger.
  Frem med godstol, quilt og kaffekopp.
  Mormorklem 🙂

  • Vi der fullstendig enige her mormor 🙂 Tror Ragnhild også henger på her. Her skal vi bare kose oss i dag. Like greit det er litt kaldt og overskyet for da kan jeg være inne med veldig god samvittighet 🙂 Måtte dagen bli god vakre du!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: