Kjære mamma, gratulerer med dagen!!

I dag, på selveste St.Hansaften skulle du blitt 69 år. Gratulerer 🙂 !! På bildet er du akkurat 59. Sliten av å være syk, sliten av alle cellekurer, men med et ståpåhumør av de sjeldne. Du var sjelden mamma!! Du var rett og slett unik. Og det var ikke bare jeg som mente det.

mamma

I går fikk jeg en tlf fra en kollega av meg som fortalte at du hadde gitt dem en kokebok i bryllupspresang for 12 år siden. I begynnelsen brukte hun den ikke så mye, men etterhvert forstod hun hvilken tanke som lå bak gaven, fordi boken var ikke noen vanlig kokebok, den inneholdt litt små vers, fortellinger om hvor maten kom fra, tradisjoner osv og nå var boken snart utslitt 🙂 Det var så hyggelig å høre at dette var en av de gavene hun hadde satt aller mest pris på fordi hun forstod etterhvert hva som var tanken bak gaven. Det var så typisk deg mamma 🙂

Du hadde en egen evne til å forstå hva folk trengte. Det var aldri prisen som betydde noe for deg, det var alltid tanken bak, både når du gav og når du fikk. Du la alltid kjærlighet i dine gaver, en egenskap mange misunte deg.

Du var ufattlig omsogsfull og snill. Barnebarna, eller de fire engelene dine som du kallte dem, ble bortskjemt på opplevelser og gleder og kjærlighet fra dem. Ikke fordet, du kjøpte ting til de også, men da nødvendige ting, som klær, skoleutstyr, bøker du visste ville gi dem kunnskap osv. Det er alle turene som sitter igjen i minnene. Det hemmlige konvallestedet på Kjellestad Vest bla. Stedet hvor ingen andre fant 🙂 eller stedet hvor den første blåveisen dukket opp, markjordbærene.

Eller som den gangen du skulle passe alle fire og det pøsregnet. Hva skulle man finne på? Jo da flyttet du crocketbanen inn, satt fast disse stålbuene med kitt i parketten og så var det bare å spille i vei 🙂

Eller når du totalt uventet bare hentet barne og erklærte høyt og tydelig, nå er det mormorhelg!! Jubelen ville ingen ende ta. Da drog dere på skogstur, biltur, båttur eller hyttetur. Uttallige var alle de gangene ungene fikk være med til Frøystul eller ut i båten, båten som var det beste stedet på sommeren. Du tryllet frem nystekte vafler med nyrørt jordbærsyltetøy, det var full middag ombord, fordi her skulle det ikke være ferdig mat nei. Ingen ting var som maten til mamma. Du var utrolig flink på kjøkkenet og svigersønnene dine savner dine gode sauser og herlig tilberedte måltider, om det var på hytta, i båten eller hjemme, alt smakte like godt 🙂 Og jeg tror du ville vært veldig stolt av ditt eldste barnebarn som har utdannet seg til å bli en superflink kokk 🙂 Kanskje ikke rart, hun lagde jo mat med deg fra hun kunne sitte 🙂 godt plassert på kjøkkenbenken fulgte hun nøye med på alt du gjorde.

Du døde fra oss så altfor tidlig, så barna husker ikke alt så godt mer, og det er trist, men ikke så rart. Men når vi snakker om deg, og forteller om ting som skjedde så kommer det alltid et smil eller en tåre, alt etter hva vi prater om, så minnene sitter nok i hjertene deres uansett. Jeg tror du ville vært stolt av hva barnabarna har blitt til. Flotte ungdommer, med egne meninger, ærlige, flinke på skolen og snille. De tar vare på vennene sine og her er ikke mye krangling i huset. Det har vi blitt spart for heldigvis.

Vi sender våre tanker til deg kjære mamma. Du vil alltid være i våre hjerter, uansett og alltid.

Categories: Livet mitt | 10 kommentarer

Innleggsnavigasjon

10 thoughts on “Kjære mamma, gratulerer med dagen!!

 1. Evald fortsatt nr. 5.

 2. Og Touren har startet – jippi.
  Mormorklemmer 🙂

 3. En klem på junis siste dag 🙂

 4. Anonym

  Flott innlegg, og det får såre følelser frem hos andre enn bare deg….
  Samtidig er det godt å lese, for å bli minnet på alle de gode minnene som faktisk ligger i bakhodet.
  takk for påminnelsen!

  ha en fin sommer, skjønne frøken 🙂
  Klem fra meg

  • Tusen takk kjære du 🙂 Veldig hyggelig sagt av deg. God sommer til deg også!!
   Klem

 5. skal vi se, det skjer rare ting og jeg ville jo bare sende en klem 🙂

 6. Så nydelig 🙂
  Hun fikk flott datter også, mamma’n din. Deg 🙂
  Takk for at du delte dette.
  Mormorklem 🙂

  • Tnååååå tusen takk Mormor 🙂 Det var koselig sagt av deg 🙂
   Klem i retur 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: