Sommerferien 2012

I fjor høst satt vi oss ned rundt middagsbordet og startet diskusjonen : Hvor går ferien 2012?? All den tid ektefelle ble 45, vi hadde vært gift i 15 år og jeg blir 50 foreslo jeg at vi skulle reise på cruise i karibien. Ungene var i ekstase, mens mannen min var mer lunken. Han så vel 1000-lappene flagre regner jeg med 🙂

Jeg satt med ned og sjekket nettet og fant ut at Royal Caribien Cruisline passet for oss. Skipet falt raskt på Freedom of the Seas. Noe av grunnen til det var at her var det mest aktiviteter for våre tenåringsbarn på henholdsvis 16 og 17 år, dessuten synes vi at både Oasis og Allure ble for store. Cruiset bestilt jeg direkte hos RCCL. Jeg fikk også tilbud derfra om hotell og fly, men fant fort ut at på flyreisen kunne jeg spare mye penger. Etter en del tips på nettet og sjekking av priser sparte jeg kr. 16.000,- på å først fly til Gatwich flyplass i London for så å bruke Virgin Atlantic til å fly til Orlando, inkl. overnatting på Gatwick.

La reisen vår begynne………..

Vi forlot Norge og Gardemoen fredag 06. juli 2012 med Norwegian til Gatwick London kl. 1235. Det var fire spente personer som lurte veldig på hva denne turen ville bringe oss. Vi slapp unna streiker og tull og gleden var stor da vi landet på Gatwick og første del av reisen hadde begynt.

Her har vi landt på Gatwick og hotellet jeg hadde funnet lå bare 5 min unna med taxi eller buss. Det går buss til og fra hotellene hele tiden, men det var billigere med drosje, 9 pund.

2

Hotellet vi overnattet på heter Premier Inn London Gatwick airport hotel og kan trygt anbefales. Vi betale ca 900,- for et dobbeltrom med plass til oss fire inkl. frokost. Det skjer ingen ting rundt hotellet, altså ikke noen by osv, men helt greit når man bare skal videre dagen etterpå. TV og Wi-Fii på rommet og nydelig mat i restauranten.

1

Vi våknet til regn og sur vært lørdag den 07. juli, men helt greit reisevær. Vi fløy med Virgin Atlantic og som dere ser, flyet er svært 🙂 God plass til bena, mat og drikke er med i prisen, tv-skjerm på alle stolryggene, 100 filmer, en haug med musikk og spill og du styrer alt selv. Veldig fornøyd med valg av flyselskap.

3

Vi dro fra London kl. 1300 lokal tid og landet i Orlando kl. 1715 lokal tid, mens effektiv flytid var ca. 9 timer.

Trygt fremme i Orlando og dette var en forholdsvis stor flyplass. Vi ventet i over 1 1/2 time i passkontrollen. Her skulle det tas fingeravtrykk og bilder av oss og alt gikk fryktelig tregt. Vi var trøtte og slitne, men måtte smøre oss med tålmodighet fordi her jobbet dem ikke fort.

4

Flyplassen i Orlando.

Florida Hotel og konferansesenter i Orlando. Et fantastisk hotell med alt man kan tenke seg. For de shopping-gale må jo dette være det perfekte sted. Rett bak resepsjonen var det nemlig glassdører som førte rett ut i Florida Mall. Et senter med over 290 butikker!!! Ta drosje, det var billig og hotellet ligger bare 10 min fra flyplassen.

5

Hotellet hadde svømmebasseng og restauranter med god mat. Dette hotellet bestilte vi sammen med cruiset og da hadde vi også transport til båten inkluderte i prisen.

Florida Mall var svært, veldig svært.

6

Vi var ikke her før nesten 1900 så det ble litt shopping i rasende fart før vi måtte få oss noe søvn. Det var 37 grader og strålende sol så vi håper jo at NÅ fikk vi sommer vi også 🙂

Categories: Ferie | Stikkord: , , , , | 7 kommentarer

Innleggsnavigasjon

7 thoughts on “Sommerferien 2012

 1. Som alltid begynner jeg på alle gale steder.
  Her passer det å skrive: God ferie, lille venn 🙂
  Mormorklem 🙂

 2. Irene

  Får utrolig lyst til å reise når jeg ser disse bildene og regnet bare høljer ned ute.
  Får drømme meg bort i bildene dine i stedet. 🙂

 3. Spennende.:)
  Gleder meg til å se fortsettelsen.
  Så flink du har vært til å ordne og fikse 🙂

  En fortsatt god sommer til deg og dine.
  Håper dere har ett bedre sommervær enn det vi har her.
  Regn regn regn…..

  Drømmer om en tur til varmere strøk til høsten.

  Sommerklem fra Heidi 🙂

  • Hei kjære Heidi 🙂
   Ja, jeg har ordnet og fikset veldig til den ferien, men det var verdt det 🙂 Fortsettelsen kommer den 🙂

   Været har vært alt mulig, men jeg tror det har vært bedre her enn mange andre steder. Det skifter dog veldig fort.

   Skal ikke klage, jeg har fått sol i over 1 uke jeg, mer enn kroppen min tålte og jeg får ikke gjort noe med dette været heller.

   Sommerklem i retur

 4. Irene

  Så fin blogg du har, Rita. 🙂
  Gleder meg til fortsettelsen av bloggen fra ferie!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: