Dag 2 ombord på Freedom of the Seas

22

Her er reiseruten for vestlige karibien. Vi drog fra hotellet vårt i Orlando i buss kl. 1100 og var på kaien 1210. Der var det å stå i kø, i kø og atter i kø. 1 1/2 time tok det før vi hadde fått tatt bilder og fått seapassene våre. Du knytter kredittkortet ditt opp mot disse seapassene og vi hadde vært vårt. Det fungerte også som lugar-nøkkel. Alle ble som sagt tatt bilder av slik at ingen kunne bruke ditt kort, fordi bildet av deg dukket opp i alle sikkerhetskontroller og i alle butikker når du handlet.

Her står vi i kø for å komme gjennom sikkerhetskontrollen til skipet.

8

Vi hadde lugar helt fremst i båten på 6 dekk med utsikt rett utover baugen 🙂   Det er i den enden av båten hvor det er mest stille og det passet oss utmerket. På lugaren var det flatskjerm, dobbelseng, sovesofa, sminkebord, stol, dusj, wc. Ikke noe kjempestort, men helt greit. Sovesofaen var for liten, den var kun 1,60 på det lengste men Finn og jeg sover overalt, så ungene fikk dobbelsengen og vi krøllet oss sammen på sovesofaen og sov som noen steiner 🙂

       9

6.500 var vi ombord, da var 1.200 av dem ansatte. 51 nasjonaliteter og kapteinen og 1. styrmann var norske.

Fra handlegaten.

   10

Dette er fra hovedrestauranten. Her var det 2 formelle kvelder og da var det dress og kjole. Noen pyntet seg jo noe så voldsomt, men det var valgfritt om man ønsket å spise er.

19

Det er flere restauranter ombord, og vi spiste stort sett på Windjammer. Det er også en pizza-restaurant på promenadedekket og Johnny Rockets på 12. dekk. Ellers finnes Portofino og Jade. Maten ombord skal være inkludert i prisen MEN om man spise på Jade eller Portofino så skulle de plutselig ha covercharge der på 30 dollar pr pers!! Du trenger ikke kle deg om til middag bortsett fra som nevnt i hovedrestauranten på de formelle kveldene. Ellers gikk folk i hva de ønsket.

Dette var de gode på 🙂

     20

Dette er fra hovedbassengområdet. Her var det konkuranser og trening hver dag. Første dagen ombord var vi bare til sjøs og i et fantastisk vær som dere ser. Vi har her satt kursen mot Haiti og Labadee.

16

Mye folk, men topp stemning 🙂

Flowrider på dekk 12 og bakerst i båten. Populært sted for ungdommen.

24

Klatreveggen er svær!!

25

Her kan man gå eller løpe som dere ser. Løypa var 300 meter. Det var også et vanvittig stort treningssenter ombord, spa, frisør og det meste man kan tenke seg.

26

Det var eget området for de som hadde mindre barn med seg. Om kvelden ble dette gjort om til nattklubb hvor man kunne danse under stjernene ut i de små timer.

Et av to boblebad ombord. Disse hang 35 meter over havet og var ganske kult egentlig 🙂

28

Det lønner seg å forhåndsbestille drikke. Da får man 25% rabatt, dette gjelder både vin og brus. Brus, juice, te og kaffe var inkludert til alle måltider, mens alkhol kjøpte man utenom.

Grunnen til at vi drog med Freedom of the seas var flere ting. For det første ønsket vi oss vestlige karibien og da var det denne båten som gitt, for det andre sa de på RCCL at freedom passet best for oss med tenåringer og at båten ikke er så himla stor og prisen spilte også en rolle. Både Oasis og Allure er jo mye større, men mange syns de blir for store. Men vi ønsker oss på cruise igjen så kanskje vi velger en av de andre en annen gang.

15 11 12 13 14 23 17

Categories: Ferie | Stikkord: , , , | 12 kommentarer

Innleggsnavigasjon

12 thoughts on “Dag 2 ombord på Freedom of the Seas

 1. Det er passende mormorbåt 🙂
  ha en fin kveld 🙂
  Mormorklem

 2. jeg har jo vært i Orlando flere ganger og i Port Canaveral og sett på båtene – men aldri vært utpå- jeg er ei pyse på sjøen 🙂

  • Ikke farlig å være utpå her Bjørn 🙂 Her er du trygg 🙂

   • jeg er ikke redd slik sett… men blir lett sjøsyk…:)

    • Vi hadde uvær en natt, men merket ikke bølgene, men det som vekket meg var regn og lyn og torden. MEN klart det kan sjøe og du ville nok merket det om det ble skikkelig mye bølger. Ikke glad i det jeg heller.

 3. Oj, stor båt. 😀 Kos dere.

 4. hei der 🙂

  artig å se – ser da ut til å være stor nok båt dette . Blir med videre turen jeg 🙂

  • Hei Bjørn. Hyggelig om du blir med videre 🙂 Neste stopp er Haiti, kommer snart!!

 5. Irene

  Ser flott ut. Sønnen min og barnebarnet (14 år), drar om 14 dager. Tror de får en flott tur.

  • Åh skal de på samme turen??? De må glede seg 🙂 Si de på dra på utflukten Everybody loves Rays når de er i Mexico. Helt fantastisk opplevelse, om de liker å dykke og svømme med stingrays da 🙂 🙂 vi syns det var en utrolig flott tur ihvertfall 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: