Gruer meg til høsten………

Jeg gruer med til etter sommeren, når den virkelige valgkampen setter i gang. Allerede nå flømmer det over av kritikk til den sittende regjeringen fra øst og vest, med lovnader om hvor godt vi skal få det bare det de blir byttet ut, det ropes fra alle kroker og har man ikke noe konkret å klage på eller hyle om, ja så graver meg dypt i skuffer og skap for å finne noe. Og alt som går galt i dette landet, ja det er det den sittende regjeringen som har skylda for.

Snart får vel Jens skylda for at Armstrong dopa seg, ihvertfall at Steffen Kjærgaard gjorde det, klart det må ha vært Jens, han satt vel ikke ved makta den gangen det skjedde engang, men det spiller ingen rolle.

 

Det er sikkert Jens sin skyld at en gammal svensk professor nå driver å mistenkliggjør alle langrennsløpere som noengang har tatt en medalje, for å ha dopet seg.  Jeg er så lei all sutringen og klagingen fra alt og alle .

Vi har blitt en gjeng med sutrekopper som klager om vi har noe å klage for eller ikke. Har vi ikke selv noe å klage for så klager vi på vegne av noen andre. Hiver oss på en diskusjon om den dreier seg om oss eller ikke spiller ille rolle, bare vi får klaget. Vi drar på flotte ferier, vi spiser god mat, noen drikker vin hver helg, noen har store flotte hytter, noen har flotte biler og båter, men klager gjør vi . Hele tiden. De som virkelig har noe å klage over høre vi lite til, de som ikke har råd til bil, ferie, vin i helgen eller god mat. De gruer seg sikkert litt til valget de også, til alle løftene om at nå skal alt bli så bra, så mye bedre, de rikere blir rikere og de fattige………….får de noe? Blir det noe bedre? Tror ikke det. spiller ingen rolle hvems om sitter ved makta, det er det samme uansett. Det loves i øst og vest og nord og sør før valget, så kommer hverdagen og det svelges så mange kameler at de nesten blir kastet opp igjen.

Ja, jeg gruer meg til valgkampen, men uansett hvem som prøver å få meg til så skifte mening så gjør jeg det ikke. Jo mer de maser, jo mer de legger ut galluper hvor deres parti går frem jo vanskeligere blir det å overtale meg. Jo mer de slenger med leppa til de som ikke stemmer som dem, jo mer bestemt blir jeg om at jeg ikke skal bytte parti. Jo mer dritt de slenger, jo mer trekker jeg meg unna.

Jeg er lei!! Jeg er lei av spydighetene som jeg stadig leser om Jens Stoltenberg. Jeg trenger ikke være enig i alt han gjør og det er jeg heller ikke, men å angripe han som person blir for meg useriøst. Fortell meg den politiker som ville gjort det bedre enn hva han gjorde under og etter 22. juli. Og etter terroren i Algerie. Han har vist seg å være en klippe under kriser og han er sterk og tør å stå i en kamp for ting han mener er riktig.

Angrip gjerne politikken, det tåler alle, men usakligheter som går på han som person er barnslig, usaklig og det vitner om mangel på folkeskikk når det skjer.

Hovmod er ingen måte å vinne min tillit på, bare så dere vet det, de av dere som stadig tror dere kan få meg til å snu. Hovmod står for fall er det noe som heter.

 

Categories: Livet mitt | Stikkord: , , | 29 kommentarer

Innleggsnavigasjon

29 thoughts on “Gruer meg til høsten………

 1. Hahaha..! Utmerket Rita. 😆
  Personlig: Det finnes ikke en politiker som har innflytelse i dag som jeg liker fult og helt. Det finnes heller ikke en politiker som jeg ikke er enig med i en og annen sak. Så hva gjør jeg da? Skifte parti for hver gang de diskuterer en sak? Eller skal jeg legge meg flat i ett eller annet partiprogram?
  Tror ikke det nei. Jeg skrur av alt babbel, bortforklaringer, all klandring og følger en hjertesak.

  Ønsker deg en god helg og en utmerket høst. 😉

 2. Amen Ragnhild! !!!! Du får sagt det♡

 3. Ser at det er kommet mange flotte og innsiktsfulle kommentarer på Ritas gode artikkel! 🙂

  Veldig enig med Geir Kleveland!
  Og med Jorunn, Nina Elisabeth og Rita selv.

  Ungdomsarbeidsledigheten i eurosonen, særlig i sør, er dramatisk og alarmerende,

  Noen eksempler på ungdomsarbeidsledighet:

  Hellas: 57,6%

  Spania: 56,5%

  Portugal:38,7%

  Italia: 37,1 %

  Frankrike:27,0%

  Bak disse tallene finnes det veldig mange tragiske sjebner.

  Og problemene øker i en rekke andre land, og dette er IKKE fattige U-land, men våre nære europeiske venner. Likevel er problemene så enorme.

  Folk mister hus og hjem, dagpenger er enten ikke-eksisterende eller svært mangelfulle, og det sosiale sikkerhetsnettet blir stadig dårligere siden man skjærer inn på de offentlige utgifter, altså på trygd, offentlige skole, offentlige sykehus og alt det vi regner som basisvirksomheter i samfunnet.

  Stadig flere velger dessverre selvmord for å slippe unna et håpløst liv som de ikke klarer å se noen løsning på.

  Skattelette til rikfolk er ikke veien å gå for å få land med skakk-kjørte økonomier og dårlig velferdssystem på fote igjen.

  Der private sykehus råder grunnen, finnes det svært mange som ikke har råd til livsreddende sykehusbehandling, fordi helseforsikringene er så dyre at fattige ikke har råd til dem.

  Derfor DØR ubemidlede fordi de ikke får behandling når de ikke kan betale!

  Det er hjerterått!

  Vi ser i land etter land hva de økende forskjellene mellom fattige og rike medfører av sosial elendighet.

  Dette må vi ta lærdom av.

  Medisinen er definitivt ikke en blå politikk, om den er aldri så «moteriktig», ikke bare hos rikfolk som profiterer på en høyrevridd olitikk, men også blant sutrekopper som i stor grad dessverre lar seg lure av urealistiske overbud fra opposisjonen, særlig fra Frp, men med Høyre som medspiller.

  I Norge har vi Statens Lånekasse, og alle barn har rett til 13 års skolegang, uavhengig av foreldrenes økonomi.

  I andre land må foreldrene begynne å spare til barnas utdannelse så snart de er født hvis de ønsker at barna skal studere. Dette opprettholder klasseskillene som allerede finnes.

  Ungdomsledigheten i Sverige har økt enormt under Høyrestyret der.
  Heldigvis redder arbeidstilbudet i Norge, ikke minst i restaurant-og hotellnæringen. mange unge svensker fra arbeidsløshet.

  Vi er privilgerte her i landet vårt, men intet samfunn er perfekt, heller ikke her i Norge, og flere ting kan gjøres enda bedre. DETTE gode arbeidet kan ingen gjøre bedre enn en regjering med sosialdemokratisk ideologi som rettesnor, slik vår nåværende regjering har.

  Vi må holde fast på solidariteten, offentlig skole og offentlig helsevesen!

 4. Nina Elisabeth

  Helt grunnleggende syns jeg det er revnende likegyldig hvilken jobb Jens gjorde i forbindelse med 22. juli. Ja, han var en klippe for nasjonen, og som statsminister gjorde han en fantastisk god jobb. Men desto viktigere er det faktisk hva han og regjeringen gjør resten av tiden.
  Jeg stemmer AP, er medlem og kommer ikke til å endre på det med det første. I tillegg jobber jeg i fagbevegelsen. Debatten som går i diverse fora rundt forbi har jeg derfor sett meg nødt til å ikke delta i, for uansett hva jeg sier så er jeg enten hjernevasket eller dum.

  Jeg er veldig usikker på hvordan valget kommer til å gå. Skal man følge debatten på nett, så blir det ett skifte. Samtidig så er det ett lite fåtall av velgerne som preger debatten.
  Det som skremmer meg er å se hvor mye sinne det er som preger folk. Sinne fordi de ikke får nok i trygd, mens asylsøkerne angivelig får mer. Sinne over at mammapermen er blitt delt med pappa, sinne over at skattene er for høye og avgiftene for mange. Det svært få ser er jo at dersom man reduserer inntektnene til staten ved skattelette, så vil kostnaden for den enkelte likevel øke. Ja, du betaler mindre i skatt, men du skal betale mer for skole, helsetjenester osv. Mao du sitter ikke igjen med mer. Ja, med mindre du har x-antall kroner på konto da.

  Er ikke enig med alt Jens og co gjør. Komer ikke til å bli det heller, men ideologien og grunntanken teller veldig mye. Dessuten så er alternativet så innmari mye værre.

  • Nina Elisabeth

   Glemte forresten å si at jeg og gruer meg til valgkampen!!

  • Jeg har fått slengt etter meg flere ganger at jeg er både dum og hjernedød som ikke skal stemme høyre. Du sier stort sett det samme som jeg gjør. Folk klager på alt, vi er en gjeng med sutre kopper. Fordi vi har det for bra tror jeg.

 5. Skal følge med mormor 🙂

 6. @Jorunn:

  Du skriver:

  «Landet går så det griner, vi har aldri hatt det bedre enn nå, men selvfølgelig må det jo ny regjering til da Vi må snu som dem sier
  Snu fra noe som er bra til hva da? skattelette til dem som har mest fra før, bruke opp oljefondet og gud veit hva»

  Jeg synes du treffer spikeren på hodet.

  HELT enig! 🙂

  • Ja jeg er lei av å høre om alt som er så forferdelig galt, når det egentlig er veldig bra her i landet

   • Nettopp. Vi klager bare for å klage virker det som. Vi burde egentlig skamme oss med tanke på hvor godt vi har det i dette landet. Istedenfor å skille fattig og rik enda mer, burde skillet blitt mindre og mindre og det blir det ikke nå….
    Klemmer til dere 🙂

 7. Veldig god artikkel, Rita! Jeg fikk gådehus og klump i halsen da jeg leste den, ikke minst på grunn av det du skriver om Jens, som FÅR skylda for mye han overhodet ikke er skyld i.

  Det virker som om mange har glemt for en varm og god klippe han var for ss da den høyreekstreme terroren rammet vårt lille land 22. juli, da vi mistet noen av de beste ungdommene våre i Arbeiderbevegelsen.

  Jeg var blant de mange som sørget dypt og tungt både over alle som mistet ivet, men også over noen som jeg kjente godt personlig og var veldig glad i.

  Men måten Jens taklet krisen og tragedien på, i sin egen dype sorg, var til stor trøst og hjelp for veldig mange mennesker.
  Han er et godt menneske.

  Du skriver:

  «Vi har blitt en gjeng med sutrekopper som klager om vi har noe å klage for eller ikke. Har vi ikke selv noe å klage for så klager vi på vegne av noen andre. Hiver oss på en diskusjon om den dreier seg om oss eller ikke spiller ille rolle, bare vi får klaget. Vi drar på flotte ferier, vi spiser god mat, noen drikker vin hver helg, noen har store flotte hytter, noen har flotte biler og båter, men klager gjør vi »

  Hel enig. Vi mister noen perspektiver her i vår norske velstand. Ingen politiske partier kan lage et utopisk himmelrike på jorda, men per i dag kommer jeg ikke på noe land der menneskene har det så godt som i Norge, og der velstanden er RELATIVT godt fordelt, – selv om selvfølgelig enkelte ting kunne vært enda bedre.

  Men jeg tror overhodet ikke at en blå regjering vil gjøre livet bedre for dem som sliter på bekostning av rikingene, Det har de aldri gjort før.

  PS: Når jeg har sendt denne kommentaren, kommer jeg til å klikke på «Følg med». Betyr det at jeg får epostvarsel hver gang du skriver en ny bloggartikkel?

  Klem til deg, kjære Rita! 🙂

  • Takk kjære Ragnhild, jeg regnet med at du ville syns som meg 🙂 Jeg blir lei meg når folk lar det gå utover privatpersonen Stoltenberg. Det er lavmål. Man må gjerne kritisere partiet på en konstruktiv måte men den hetsen vi opplever nå går over alle støvleskafter syns jeg.

   Ja, tror du får varsel om at jeg skriver noe da ja Ragnhild 🙂

   Takk for god tilbakemelding du kloke dame 🙂

 8. Reblogged this on Jorunn and commented:
  Jeg synes ikke det er noe morsomt med all hetsingen av politikere på nettet. Det går spesielt utover Jens Stoltenberg for tiden.
  Synd for han er en dyktig politiker.

 9. Helt enig med deg Rita!
  Landet går så det griner, vi har aldri hatt det bedre enn nå, men selvfølgelig må det jo ny regjering til da 😉 Vi må snu som dem sier 😦
  Snu fra noe som er bra til hva da? skattelette til dem som har mest fra før, bruke opp oljefondet og gud veit hva.

  Den harseleringen av Jens Stoltenberg syner jeg heller ikke noe om, han gjør en utrolig god jobb. Han som privatperson burde ikke tråkkes på.

  • tusen takk Jorunn 🙂 Jeg er så enig med deg. Man må gjerne være uenig i en politikk, men den hetsingen som pågår rundt på sosiale medier liker jeg dårlig. Det å la det gå utover privatpersonen Jens Stoltenberg er en uting som vi burde holde oss for gode til. Man må gjerne kritisere regjeringen og gjøre det konstruktivt, men det er ikke det som skjer . Det er hetsing av en privatperson og DET liker jeg dårlig.

  • Hjertens enig, blir kvalm av hylekoret mot sittende regjering. Nei la de misfornøyde som ikke har den fjerneste ide om hvor godt de har det reise dit som politikken de ønsker er i sving f.eks usa, veldig lave skatter og avgifter der, men får du et barn eller fler så er det til og spare for normal skolegang kommer på 300 til 400 tusen pr. barn.
   Sykehus koster skjorta, men har du mye penger kan du få behandling med en gang av de dyktigste leger. Helseforsikring er meget dyrt og blir du syk og ikke kan arbeide risikerer du å havne på gata. Nå sammenligner disse bortskjemte egoistene oss stadig med Sverige der det passer dem angående veier, bommer pris på sprit og tobakk som om dette var livsgrunnlag nummer en. Nå har Sverige vært høyrestyrt siden 2006 og fellesskapsløsninger er nedprioritert til fordel for lavere skatt til de rike. Regjeringen selger ut statlige verdier for å ha råd til dette. Dagpengenivået er ganske redusert og de har i dag verdens strengeste regler for å få uførepensjon. Sverige har også innført sju karensdager, du må altså være syk i en uke før du får penger. Hver fjerde svenske ungdom er uten arbeid, hvis alle Svenske ungdommer som jobber i Norge reiste hjem ville de ha en ungdomsledighet på over 30 %. 47% av de videregående skolene der er nå private og har store kvalitetsforskjeller. Hver 4. elev går ut av niende klasse uten godkjente karakterer. Nei stå solidariske med de svakere ledd i samfunnet, vi skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke angår oss selv !!!

   • Hei Geir og velkommen til meg 🙂 tusen takk for en flott kommentar.
    Ja, jeg er enig med deg. Det høres så flott ut med privatisering av sykehus slik at man kan få den hjelpen man trenger MEN det de glemmer å si er at det er de med penger som kommer først i køen der. De som ikke har penger får ikke hjelp, de må vente. Nå påstår de blå at når man åpner for privatisering så vil de vanlige køene gå ned slik at alle får hjelp, men det er jeg ikke helt sikker på gitt fordi jeg tror ikke at det er de «viktige» sykdommene folk går til de private sykehusene for å få utført, dermed blir ikke køene så mye mindre allikevel.

    Jeg er lei av å bli kalt hjernedød fordi jeg ikke stemmer de blå, jeg er langtfra hjernedød, jeg er bare opptatt at det skal være likeverd, det blir det ikke nå.

   • Hei, det er nettopp dette at folk ikke har skjønt hva høyresiden står for som gjør meg matt. Når Norges rikeste samt fattigste folk stemmer på samme parti er det noen som ikke har skjønt et og annet. Alle kan gjette hvem. Når en hører vanlige arbeidsfolk rakke ned på sosialisme, som står for solidaritet og likeverd mellom mennesker så skjønner en jo fort at dette har de ikke giddi å sette seg særlig inn i.
    Når de samme hiver seg på hylekoret fra høyresiden om at LO ikke skulle gi penger til AP, som er de som nettopp arbeider for oss, det skulle de vel gjort gratis?
    Alle pengene som høyresiden mottar fra næringslivet må det jo ikke snakkes om for det er vel riktig? Jeg som gammel fagforeningsmann blir ganske matt, takk for flott åpning og en mulighet til å lufte noen frustrasjoner.

    • Jeg hørte den diskusjonen der ang penger på radion om mandagen. Himmel og hav. De kranglet som fyllefanter. Han fra høyre ville IKKE gi seg. Han påstod at AP fikk 5. ganger så mye pengestøtte fra LO som andre fikk. DA ble det liv i dama fra AP 🙂 🙂 Det gikk på lokalradion her hos oss i Telemark.

     Rart det der. Alt AP gjør og sier er enten løgn, halvveis løgn, eller de vet ikke hva de snakker om…………for det gjør alle andre eller???

     Alle får penger, klart de gjør. Om det er fra private eller det offentlige, alle får. Men hysj ikke snakk høyt om det………….

     Her kan du lufte deg så mye du vil 🙂 Takk for at du bidrar her hos meg 🙂

     • Hva er arbeidsledigheten her i landet nå? den ligger vel under 5% i hvert fall. Resten av Europa sulter på grunn av mangel på arbeid og ledighetstrygd, vi har jo ledighetstrygd som gjør at vi kan klare oss fordi om vi mister jobben. Men sute og klage må vi uansett.

 10. Mormor

  Det er slik det har blitt og som du skriver, Ikke noe endrer seg stort om noen andre kommer til makten heller.
  Kanskje mer blir såkalt privatisert og det hjelper sikkert de som har minst fra før.
  Sukk. Jeg gruer sammen med deg 🙂
  Klem fra en mormor som er lei valgkamper med løgn og fanteri, fra alle kanter. 🙂

  • Godt du er enig. Jeg merker det nå allerede, hvor mange som slenger rundt seg på sosiale medier, det minner nærmest om mobbing enkelte steder. stemmer du noe annet enn blått i år så blir du nesten stemplet som dum og evneveik og ikke vet ditt eget beste!!!

   De rike vil bli enda rikere. Jeg så et regnestykke på Dine penger hvor Røkke ville spare 45 mill kroner i året i skatter og avgifter dersom høyre fikk viljen sin. Hva jeg ville spart??? Ikke en krone……………

   • Mormor

    Kommer en sak på muren, senere i dag 🙂
    Se etter: Den politiske motefargen er blå
    Klemmer 🙂

   • Cassandra

    Hva er det du sier Rita? Må vi stemme blått?
    Også jeg som er helgrønn da, jeg går en hard fremtid i møte skjønner jeg 😉
    Men så har jeg heller ikke fulgt med på hva som skjer den siste tida, har vært litt av hvert her nå så det får heller være. Miljøheks vil jeg alltid være uansett.
    Alt vel med deg ellers?
    Klem

 11. trine

  Dette var bra skrevet. Helt enig med deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: