«Eventyrland»

Eventyrland er fortellingen om drapet som aldri skulle ha skjedd, om venner man aldri skulle stolt på og om en gjeld som bare øker for hvert avdrag. I en tilværelse der Jenny har tapt alt har hun likevel alt å vinne: Datteren.

Eventyrland+

 

Filmen er produsert av Arild Østin Ommundsen som debuterte med filmen Mongoland i 2000 og han regisserte også filmen Knerten i knipe.

Denne gangen gjør han alt selv. Dette er en lavbudsjettfilm, men la det være sagt med engang, det merkes IKKE!. Ommundsens kone, Silje Salomonsen, gjør en fantastisk innsats i rollen som Jenny. Jenta som aldri gir seg. Dette er en kjærlighetshistorie, men også en rå historie om livets brutaliteter og den er åpen, ærlig, sår og tankefull og til tider faktisk ganske så morsom. Spesielt er det karakteren Kumle-Gary som får en til å da på smilebåndet mer enn en gang 🙂

Filmen lever i bakhodet ditt lenge etter at kinolysene er slått av. Det er da den virkelig tar deg. Tar deg med i Jenny sin verden. Du merker hvordan sårbarheten hennes ligger i tykke lag utenpå huden, du ser hun kjemper med alle følelsene sine og at dreier seg om datteren Merete og at hun skal få en trygg oppvekst.

Og det er virkelighetens mor og datter man ser på lerrete, kanskje derfor samspillet mellom de to er så flott 🙂

Arild Østin Ommunsen imponerer meg virkelig. Det å lage en slik flott film utifra et lite budsjett er imponerende!

Skal du bare se EN film i påsken anbefaler jeg deg å se Eventyrland! 

Categories: Blanda drops | Stikkord: , , , , | 8 kommentarer

Innleggsnavigasjon

8 thoughts on “«Eventyrland»

 1. Mormor

  Bare innom med en klem 🙂

 2. Jasså gitt ❗ Det er her du har «gjemt» deg 😉 Jeg mista deg brått da du skifta plass, og fant deg ikke før nå dessverre! Må få lagt deg inn på followerlista mi nå tror jeg 🙂
  Ellers har jeg ikke sett din omskrevne film, men bør vel få gjort det skjønner jeg? Ha ellers en flott onsdagskveld, og på «gjensyn» 🙂

 3. Der er du jo Rita. 😀 Jeg mistet deg for en tid tilbake. Listen min over blogger jeg besøker bør oppdateres skjønner jeg.

  Filmer er det lenge siden jeg har tatt meg tid til. Men jeg kan skrive under på, og vel så det, at de menneskene du omtaler her er dyktige filmarbeidere. Spesielt Silje husker jeg godt fra starten av hennes arbeide med film. Og Ommunsen har jeg vel hatt en disputt eller to med, hehe. Men det er sånt som må til noen ganger.

  Lavbudsjettfilmer blir noen ganger mye bedre enn de prosjektene som vasser i penger. Ofte fordi kreativiteten settes på høygir og hele filmteamet må være med på å dra lasset. Et par knakende god eksempel på det er Gadjo Dilo Tony Gatlif / 1997.
  http://www.imdb.com/title/tt0122082/

  Og Bad Boy Bubby av Rolf de Heer / 1993.
  http://www.imdb.com/title/tt0106341/
  Men ingen filmer får et godt resultat, med eller uten penger, uten at de som lager filmen kan håndverket sitt. Og akkurat disse menneskene vet hva de holder på med.
  Takk for filmtips og ønsket om gode dager fremover sendes i din vei. 😉

  • Hei igjen min venn 🙂

   Ønsker deg også mange gode dager!!

   Eventyrland er en god film, løp og se 🙂

 4. Kjære lille venn.
  Håper du husker Solfaktor!!!
  Og ikke la deg forstyrre av henne du vet 🙂 hadde en slik jeg også.
  Mormorklemmer 🙂

 5. Bare å se mormor 🙂 Den var ……….. utrolig egentlig 🙂

 6. Kjære lille venn
  Takk for filmtips 🙂 Kos deg i påsken 🙂
  Mormorklemmer i spann 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: