Ny innkallelse – formøte til 1. cellegiftbehandling

Innkallingen kom i går. Skal på formøte 03.12. og første cellegift blir gitt meg den 09.12. Nå er jeg spent. Jeg har så mange spørsmål i hodet som jeg håper legen kan hjelpe meg med.

Jeg klarer ikke helt å godta at de skal fjerne hele magesekken min med alle de problemer dette medfører, så jeg kommer til å forlange en ny CT for å skje om cellegiften har hatt god virkning på meg. Dette foreslo jeg også for legen i Oslo, men han var veldig bestemt på at det kun var et alternativ og det var å fjerne hele. Jeg er ingen lege, men det er min kropp og jeg må få lov å stille spørsmål ved avgjørelsen hans. Eller?

Jeg syns det er dramatisk å tenke på at jeg aldri kan ligge mer, aldri spise et normalt måltid mat pga at de fjerner jo også lukkemuskelen. Mulig jeg er sær, men jeg mener de skal ta en ny ct etter cellegift og så ta en vurdering derfra. Det er min mening og den må jeg få lov til å ha!

Categories: Livet mitt | 10 kommentarer

Innleggsnavigasjon

10 thoughts on “Ny innkallelse – formøte til 1. cellegiftbehandling

 1. Jeg ville aldri ALDRI funnet på alternativer metoder Ragnhild, det lover jeg. Det eneste alternativet metoden jeg bruker er tankens kraft. Altså at jeg forsøker å tenke meg tanken på at svulsten blir borte, at den minsker, jeg tenker meg livet uten alt dette fordi JEG har tro på at det kan ha en viss påvirkning på meg og mitt liv, og bøkene jeg leser er veldig tydelig på at dette skal ikke erstatte operasjon, men det skader ikke å prøve å tenke på at svulsten blir mindre tenker jeg da 🙂

  Ja, jeg har også lest at dersom svulsten sitter høyt tar de hele, og derfor er jeg så overrasket fordi min svulst sitter helt i bunnen av magesekken og jeg forstår heller ikke hvorfor de må fjerne lukkemuskelen. Hadde jeg enda fått noen svar som : Jo det må vi fordi du ikke skal få tilbakefall osv så hadde det vært greit, men jeg får liksom bare ikke noe skikkelig svar, bare at dette er vanlig å gjøre. Men jeg tenker at dersom jeg skulle ha veldig god effekt av cellegiften så må dem jo sjekke først før de tar en ny vurdering, men legen var ikke opptatt av det i det hele tatt, så derfor har jeg snakket med legen min på Moflata i går så HUN tar seg av det nå. Hun skal spørre og snakke med de på Ullevål så slipper jeg 🙂

  Tusen takk for all støtte og varme ❤

 2. Det er helt naturlig at du synes det er et dramatisk inngrep, Rita, for det ER jo et veldig stort inngrep som kommer til å gi deg ubehageligheter etterpå,.

  Men jeg tror ubehagelighetene reduseres etterhvert. Den verste tiden er ukene og månedene etter operasjonen.
  Etterhvert venner du deg antagelig til de små måltidene og tilførselen av protein og annet for at du skal kunne beholde kroppsvekten og de næringsstoffene du trenger.

  Kreftforeningen skriver at man alltid fjerner hele magesekken hvis svulsten sitter i øvre del av magesekken, men at man kan greie se med deler av magesekken dersom svulsten sitter lavt. Men bare hvis den sitter lavt i magen og det ikke finnes kreft i noen lymfekjertler..
  Det er jo slik at de opererer bort lymfekjertlene også og fjerner spredningen der også.

  Ja, klart, det er din kropp, og det er din rett som pasient i Norge å stille alle spørsmål du har. Spør og forlang skikkelige svar og spør om ny ct og ny vurdering etter cellegiften.

  Men jeg tror det mest realistiske er at hele magesekken blir fjernet, og jeg synes det er veldig vondt for deg at det må være slik.

  På den annen side: De opererer BARE når hensikten er å helbrede, når de anser det slik at en operasjon vil gjøre deg helt frisk.

  Ta det med deg som veldig positivt i det du nå skal gjennom!

  Når de fjerner hele magesekken og lymfekjertlene rundt, så fjerner de samtidig all kreften, for da er jo magesekken og de utsatte lymfekjertlene borte, og du er kvitt dem!

  Du mister magesekken, og må spise hyppige og små måltider heretter, men du beholder livet, og det er det aller, aller viktigste, kjære Rita!

  Hadde jeg vært i ditt sted, ville jeg abslutt ikke reist til Cuba eller spekulert på andre ting på alternativmarkedet. Det er mange økonomiske ulver der ute som spekulerer i kreftpasienters fortvilelse.

  . Når man har magekreft, blir man ikke frisk uten operajon og/eller cellegift.

  I Norge får nå alle som blir operert for magekreft, cellegift både før og etter operasjonen. det er en klar forbedring fra tidlgere.

  Alternativ metoder kan MULIGENS brukes i TILLEGG til operasjon og cellegift, (i samråd med lege) men aldri i stedet for operasjon og cellegift.

  IFor å bli frisk av kreft, så må du stole på skolemedisinerne, Rita!
  Vær så snill!

  Jeg har hatt kjenninger med kreft som i stedet for operasjon og cellegift valgte usikre alternative metoder i utlandet. De lever ikke nå.

  Derimot har jeg mange kjente og noen nærmere venner som har hatt kreft, med spredning til lymfekjertlene, som ble operert og fikk cellegift, og er blitt helt friske etterpå.

  Du har så mye mot, styrke, vilje og positivitet at du vil klare å håndtere dette også. Det er jeg sikker på.

  Jeg har lest alle de andre innleggene dine også nå i dag, og jeg synes du tar dette på en utrolig god måte, selv om jeg skjønner at det er veldig, veldig tøft.

  Lykke til på formøtet i morgen!

  Meditasjon tror jeg virker veldig godt. Jeg brukte meditasjon da jeg var alvorlig syk, og det hadde en veldig positiv effekt.

  Jeg skriver bare det jeg mener nå, Rita. Jeg håper det er i orden at jeg skriver åpent hva jeg tenker.

  Mange varme tanker og klemmer med oppmuntring og trøst sender jeg deg. ❤

 3. Det er helt normalt å tenke slikt , , jeg hadde gjordt hva jeg hadde kunnet for å få også informasjon fra andre hold .Du som er så flink på nettet .Leste om ei hun hadde reist til Cuba til en annerkjent klinikk , hun ble helt bra , slapp både cellegift å fjerning av noe som helst .Kan dessverre ikke huske hvor jeg leste det .Søk på nettet det kan være i en artikkel i en av avisene .Men jeg ønsker deg lykke til Rita , tro meg , tenker på deg .Jeg vet du vil klare dette , , klem ;))))

  • Jeg søker rundt for å innehnete mest mulig informasjon, samtidig prøver jeg å holde meg til bare seriøse sider og det er ikke alltid like lett å finne dem. Det står så mye rart der ute som kan skremme vettet av noen og enhver. Jeg har også tro på tankens kraft, så jeg skal gjøre hva jeg kan for at dritten forsvinner. Meditasjon skal være godt for kropp og sjel og det skader ikke å prøve, har jeg noe å tape egentlig?? Klem

 4. Synes du skal gjøre det som føles riktig for deg, og hvis det innebærer å spørre og grave og KREVE…ja da gjør du det. Det er DIN kropp, og bare din!

  Masse masse gode tanker og klemmer! ❤

  • Ja, jeg kjenner jeg føler meg litt overkjørt. Jeg syns ikke det riktig å bare godkjenne alt sånn uten videre, det må være lov å spørre. Jeg setter ikke spørsmålstegn ved kompetansen deres, jeg vil bare vite om dette er noe som nødvendigvis må gjøres med alle, er går det an å sjekke om det faktisk finnes unntak?? Klem

 5. Kjære lille venn
  Det må du så gjerne ha, og si fra. Men på den annen side – man må ha tiltro til leger også.
  Mormorklem 🙂

  • Ja, jeg har tiltro, jeg føler meg bare litt overkjørt og syns det er veldig dramatisk alt dette. Ønsker bare å vite om de er helt sikre på at dette er den eneste muligheten.

   Ritaklem ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: