Moflata bygg nr 53

Bygningen er ikke skremmende i seg selv. Det er innholdet som skremmer meg. Jeg går mot inngangsdøren og uten at jeg kan noe for det dras blikket mitt opp til vindu nr. 2 fra høyre, 2. etasje. Mammas rom. Rommet hvor det var så mye smerte, så mye vondt, så mye latter, oppturer og nedturer. Det ser ikke slik ut i dag som det gjorde.

Før var det sykehjem, så var det palliativ avdeling. Nå er det pasienthotell i 3. etasje. 2. etasje har noen rom for slike som meg. Dersom det skulle skje oss noe, få feber ol så har vi rom til oss. Hvor de hvite englene jobber 🙂

1. etasje er stedet hvor du får cellegift og der var jeg i går og møtte Dr. Karin Myklebust som nå er min favorittlege. Hun var helt fantastisk og overtar nå alle mine bekymringer og holder kontakt med Ullevål slik at jeg slipper å spørre om alt mulig flere ganger.

Hun var rene medisindepoet. Her skal man ikke lide unødvendig det er helt sikkert. Her kunne jeg få alt jeg trengte av lindrende medisiner, det var bare å rope ut.

Jeg skal ha en cellekur som heter ECX. Kuren består av tre forskjellige cellegifter. Epirubicin og cisplatin gis intravenøst, Capecitabine gis i tablettform morgen og kveld.  Behandlinger varer i ca. 5 timer og gis hver 3. uke (den intravenøse biten)

Bivirkninger kan være kvalme, diare, hudreaksjoner, mukositt, tretthet, svimmelhet. Håret forsvinner (bryr meg ikke).

Dersom jeg får feber så MÅ jeg ringe til sykehuset, det kan være farlig da det kan være tegn på infeksjon. Da blir jeg enten kjørt eller de henter meg i sykebil. Vi snakker ikke om å være flink jente nå fikk jeg beskjed om. Her skal ringes umiddelbart når jeg merker noe.

God håndhygiene, holde meg unna folk som er syke osv.

Jeg har bestemt meg for at dette ikke blir så ille. Vi tar en dag av gangen og ser ikke på det som gift, men som noe som skal gjøre meg frisk.

Dette går bra 🙂 🙂

Categories: Livet mitt | Stikkord: , , , , , | 11 kommentarer

Innleggsnavigasjon

11 thoughts on “Moflata bygg nr 53

 1. Kjære lille vennen
  Dette skal gå bra.
  Flinke du 🙂 Hilse han som støtter deg 🙂
  Mormorklemmer 🙂

 2. Snille gode deg. Selvfølgelig går det bra! ❤

 3. Da er første økt igang Rita .Dette vil du klare bra .Det er nok litt tretthet som følger med .Du får ta en dag av gangen .Ikke noe jobb og gå til , , så bare slapp av .Du sover nok nå , når jeg skriver dette .Klokka er 02:08 så nå er det en nattaklem herfra å sov søtt :)))♡ ♥

 4. karl martin stange

  …..her sitter jeg, heeelt utslått og KAN ikke fatte hvor flink du er!!!!
  Hei Rita!
  Dette var sjokk nr EN….du har jo holdt på lenge du vennen, og ikke et ord til meg, jeg som vandrer så alene med tanker og uro, men ser du har vert igjennom MASSE alerede, huffameg….jeg er så full av spørsmål, men ser du er under Ullevål, DA blir jeg roligere med en gang. Det er nemlig der de er best, jeg har selv vandret i annen etage der mang en gang, og alle er bare helt vdunderlige der.Jeg kjenner til alle strålemaskinene, de har nemlig laget brannsår over hele ryggen min, og skjelettet mitt var for porøst til at det kunne bli noen operasjon ….foreløpig.
  Jeg er fryktelig lei meg på dine veine, den siste jeg ville unne denne driten er jo deg, du har da prøvet nok……som meg.
  Bloggen din er vakker, jeg vil nå ta med meg pcen på sengekanten, sammen med medisiner og tjafs vil jeg lese hva du har vert igjennom…..jeg gruer meg, ikke moro dette!!!!
  Det her bærer preg av en forvirret Calle, skriver hulter til bulter, du vet vi er så sårbare nå, så det kommer noen tårer nedover det slitene kinnet mitt nå……
  Ta vare på deg selv vennen, hils mannen din, for han er det jo heller ikke bare bare, har selv vert i samme skoene som ham, dessverre. Husker alle spurte etter Conny, er jo det alle gjør, men INGEN som spurte hvordan JEG hadde det, og jeg hadde det helt JÆVLIG, så hils ham masse Rita!!!
  Godnattaklemmer er på vei…

  • Da gråter jeg i strie strømme her snille deg. Du har alltid tid til oppmuntrende gode ord og har selv SÅ mye du sliter meg. Du er vakker både på innsiden og utsiden du Calle, kjære deg ❤

   Det gjør vondt langt inn i hjertet mitt når jeg tenker på alt duhar vært og skal igjennom. Jeg sender alle gode tanker jeg kan sende din vei Calle. Sammen skal vi du og jeg jobbe oss gjennom dette, ikke sant??? En dag skal vi møtes for en kopp kaffe og mimre litt, vil du det??

   Ja, det er vondt når den man er glad i lider. Jeg ser jo det på han min at hans dager ikke alltid er gode, men jeg støtter og prøver så godt jeg kan. Heldigvis har vi en fantastisk sykpleier her i kommunen som er på besøk hver uke, hun er til stede for oss alle. Finn har også gode kollegaer som støtter han og som bryr seg.

   Sammen skal vi klare dette, det er jeg sikker på. Stålsetter meg for hva som kommer, men stoler på at jeg får den hjelpen jeg trenger.

   Varme klemmer sendes til deg. Takk for at DU er DU ❤

 5. Ann-Kristin Karlsen.

  Hei Rita. Jeg følger med hver dag på denne siden. Utrolig flink til å skrive du Rita. Veldig bra at du ser så positivt på behandlingen du skal igjennom, det er jo noe du bare må.
  Følger med deg hele veien jeg.. 😊

  • Hei kjære kusina mi 🙂 Jeg elsker å skrive Ann-Kristin. Det er min terapi 🙂 Jeg vil helst skrive her og ikke på fb. Ikke at jeg skal glorifisere livet mitt, men der kan jeg ikke skrive hva jeg vil, det kan jeg har. Jeg vet du følger med meg. Gleder meg til du kommer på besøk. Jeg ser helt vanlig ut og veier det samme. Noen tror at jeg ser så himla syk ut, men du kan ikke se store forskjellen på meg, ikke enda ihverfall 🙂 Håper å se deg før jul kjære deg ❤ glad i deg!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: