Meditasjon og min sykdom

Jeg lærte å meditere for noen år siden da jeg var hos http://www.tilstandsterapi.com/ for å bli kvitt min ufattlige plagsomme migrene.

Nå har jeg meditert tre ganger om dagen siden jeg fikk diagnosen, noen tror på dette andre ikke og har du negative kommentarer rundt dette ønsker jeg ikke å vite fordi dette er ikke en diskusjon om hva som virker, man hva man selv tror som virker, det er to vidt forskjellige begreper og ikke noe jeg diskuterer. Negativitet kan skrives et annet sted og ikke hos meg 🙂

Jeg leser en bok skrevet av O. Carl Simonton, Stephanie Matthews-Simton og James Creigthon. Carl Simton jobbet som røngten lege og kreftspesialist i Texas og driver nå Simton  Cancer Helth senter med sin kone.

Nå ønsker jeg å dele dette med meditering med deg slik at du også kan lære, uavhengig om du er syk eller ikke.

1. gå inn i et stille rom med dempet belysning, tenn gjerne et duftlys. Lykk døren og seg deg i en god stol, med føttene mot gulvet og lukk øynene.

2. Konsentrer deg om åndedragene dine.

3. Pust dypt noen ganger og si slapp av til deg selv hver gang du puster ut.

4. Konsentrer deg om ansiktet og opplev spenningen i ansikt og øyne, dann deg et indre bilde av denne spenningen f.eks i form av en knute eller en knyttneve. Forestill deg så at spenningen løsner omtrent som en gummistrikk som ryker.

5. Kjenn hvordan anspentheten forsvinner fra ansiktet og øyne. Kjenn hvordan en bøle av avspenning brer seg herfra til resten av kroppen.

6. Spenn ansiktet og øynene kraftig, løs opp igjen og kjenn den avslappende følelsen bre seg gjennom kroppen din.

7. Gjør det samme med andre delene av kroppen. Beveg deg langsom ovenfra og ned – kjake, nakke, skuldre, rygg, over-underarmer, hender, brystkasse, buken, lårene, legger, ankler, føtter, tær. Stram til på ny og løs opp og pust godt.

8. Forestill deg at du befinner deg i vakre omgivelser, et sted hvor DU syns det er behagelig. Utfyll ditt indre bilde og bli der noen minutter. Vær her et par tre minutter, åpne øynene forsiktig, ta inn rommet og du er ferdig.

Dersom du syns det er vanskelig, at tankene vandrer osv så bare prøv å hente deg inn igjen. Det kreves litt trening men du klarer det 🙂

Her slutter du om du er en person som bare ønsker å slappe av litt.

Steg to er for deg som har en type sykdom du ønsker å bli kvitt.

Man starter fra toppen av og dette er hva jeg har gjort i forhold til min sykdom.

Dere kan gjøre det samme, men bare bytte ut «bildene» jeg bruker til det som passer for dere.

Jeg så for meg kreftsvultsen min som en grå, redd masse som klamret seg fast i et hjørnet av magen min. Kreftsvulster er nemlig noe svakt og dere skal alltid tenke på deres sykdom som noe svakt, som er lett å ødelegge. Aldri en stein eller slike ting.

Så så jeg for meg en hær en svær hær av marsjerende hvite blodlegemer fly forbannet pga denne feige dritten i magen min og de tok svære biter av den og pælmet uti en elv (som da er min urin 🙂 ) slik at jeg kunne tisse det ut. Slik holder jeg på til det ikke er noen ting igjen av svultsen.

Etter det ser jeg meg selv som gammel, sterk, med store barnebarn, jeg smiler og jeg ler og jeg banker Finn på sykkel under oldingenes Tour De France, bedre blir det ikke 🙂

Det er viktig og se seg selv som sterk og frisk langt inn i fremtiden. Sett ikke begrensninger på deg selv!!!! Og ha tro på at dette virker.

Vi har lest om folk hvor svulster har blitt borte og legene sier det er jo et mirakel, det tror ikke jeg………..hvem vet hva underbevisstheten til disse personene har gjort, eller hva menneske selv har gjort som man ikke ønsker å dele?

Dersom svultsen min er mindre i morgen kan det godt hende det er pga cellegiften, men det skader ikke å tenke at også kanskje er pga meg? Dessuten gjør ikke meditasjon ting verre, det er kun om du ønsker det selv, så tenk fremtiden og tenk at dette klarer du.

Jeg er 100% sikker på at jeg har klart det 🙂 Så få vi se hva resultatet blir i morgen. Jeg vet hvor mange som har blitt hjulpet og DU trenger ikke å tro på dette, men som sagt det kan du holde for deg selv 🙂 🙂 Her på min blogg er det positivitet som gjelder. Venner som heier, ikke de som ikke tror 🙂

 

Categories: Livet mitt | Stikkord: , , , , , , | 10 kommentarer

Innleggsnavigasjon

10 thoughts on “Meditasjon og min sykdom

 1. Både nydelig og instruktivt skrevet om meditasjon, kjære Rita!

  Jeg har lært å meditere omtrent på samme måte som deg, og på meg har det hatt god effekt når jeg har vært syk.
  Nå inspirerte du meg til å begynne å meditere igjen. 🙂

  Jeg tror at meditering er veldig godt og positivt både for friske og syke.

  Jeg vil også si deg at jeg, inntil for et par dager siden, omtrent ikke har hatt sjanse til å skrive på sosiale medier den siste måneden, men at jeg likevel har lest ALT du har skrevet, jeg har prioritert å lese hos deg når jeg har vært innom nettet, og at artiklene dine gjør et veldig sterkt og dypt inntrykk. Jeg er lei meg for at jeg ikke har kommentert hos deg på en stund, Rita, men jeg har tenkt så mye på deg og krysset alle fingre for deg.
  Jeg beundrer deg også for at du klarer å skrive alle de gode innleggene som beskriver hvordan du har det både når cellegiften gir deg grusomme plager og når du har det bedre.
  Du er så god til å sette presise ord på opplevelser og tanker. og du skriver slik at vi lever oss veldig inn i det du opplever, tenker og føler når du gjennomlever alt du må gjennom på den harde veien for å bli kvitt kreften.

  Varm klem.:)

  • Du skal ikke være lei deg, jeg vet du tenker på meg Ranghild og jeg vet du skriver når du orker og kan. Ikke tenkt på det kjære vennen ❤ Tusen takk for at du passer på meg og at du gir meg styrke.

 2. Ingjerd Lid

  Ønsker seg lykke til i morgen ,eller i dag ,klokken er mange .Så natti natti ;))))

 3. Klarer du å finne ro med dette, så er det supert. Jeg lærte å meditere da jeg gikk med eldsemann. Har liksom ikke tenkt på det som medisasjon, men det er jo det det er. Mange år siden vet du. 🙂 Det var ingen tente lys i rommet, men man lærte avspenning og mestring på en litt annen måte liksom. Jeg har brukt det mye siden. Særlig når jeg ikke får sove. Symbolskt har jeg langt vekk problemene til neste dag og fylt meg opp med herlig natur og blomster. Ønsker deg all lykke til Rita. Dette går bra! Stor forventningsklem kommer din vei!

  • Så flink du er 🙂 Alle har godt av å meditere litt innimellom. Bare kjenne roen senke seg dypt inn i sjelen. Du høres flink ut. Ingen ting er som bilder av ting man er glad i, det gjør noe med en. Jeg er så full av energi i dag, vil ut å løpe i regnet, men det kan jeg jo ikke 🙂 så prøver å holde meg rolig og bare hvile 🙂 🙂 Store klemmer, dette blir bra til slutt. Tjohoiiii!

   • Jepp du fikser det! Her nyter vi kvelden i stua med kaffe og noe til. Gemalen fikk kanelsnurrer, men jeg fikk en stakkarslig riskake. Snart sommer og bikini vet du. 🙂 Nei da, det var ikke sånn. Det var ikke flere sånne kanelsnurrer igjen. Jeg må visst se til å bake litt igjen.Gleder meg ved at du har energi og forsøker å sende over enda mer til deg. Men du kan kanskje bli litt urolig i musklene av det? Ikke godt med mauer under huden når man skal slappe av. Du får tenke hvile, bølgeskvulp og måkeskrik. Snart kommer sommeren farende med liv og glede.

    • Hmmmm kanelsnurrer 🙂 gleder meg til jeg får smaken tilbake og kan nyte det jeg spiser. Jeg er klar for dagen, vi drar snart. Stor klem!!

 4. Det spiller ingen rolle hva andre tror 🙂 det er hva som hjelper for deg sjøl som teller for deg 🙂
  Og meditasjon skader ingen 🙂
  Lykke til med resultatet i mårra, jeg krysser fingrene for deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: