VM i Falun 2015

VM i Falun er over. Tidenes VM sett med norske øyne. Hvorfor skal man ikke være stolt? Hvorfor syns noen vi er så himla patriotiske? Selvgode, selvopptatte? Glemmer man at våre helter legger ned hundrevis av timer med trening for å oppnå det de drømmer om? skal vi ikke få lov å hylle dem, glede oss over hva de får til? Jeg syns det.Dessuten syns jeg ikke vi er så patriotiske. Vi gleder oss over at andre også lykkes, slik som når Kalla fikk sitt aller, aller første VM gull. Hvor mange nordmenn syns ikke det var flott?

images (6)

Vi tok sprintgull med to herlige og flotte jenter, gleden de viste i målområdet er ubetalelig. Man skjønner hva dette betyr for dem.

images

Stafettgullet vårt. Jeg gledet meg nesten mest over Astrid, jenta som opplevde det tragiske ved først å brekke ryggen under en sykkeltur, mistet broren sin under OL i 2014, falt og har reist seg igjen 🙂 Herlige jentene våre 🙂

images (5)

Dronningen og prinsessen, dvs dette året har de byttet plass, men jeg tror ikke Marit abdiserer riktig enda, skjønt man vet aldri. Ingen viser vel større omsorg og trygghet enn Marig. Duracellkaninen vår Therese……..ja hva skal man si om henne? Imponert er jeg til de grader 🙂

images (3)

Hoppgutta våre, himmel og hav. Hvem hadde trodd oss dersom vi sa før VM at Velta skulle ta fire medaljer??? Mix-konkurransen gav oss oss, så avsluttet de det hele med gull i laghopp 🙂 blir jo ikke bedre.

Kombinertgutta våre gjorde en heroisk innsats og det ble sølv på lagsprinten. Heia!!!

images (4) images (2)

Sprintgullet med Krogh og Nortug. Man forstod at dette var stort, men det største skjedde VMs siste dag. 50 km i snø og vassing i en halvmeter med sukkersnø. Alle snakket om Johan Olsson. Dette var hans store dag. Ingen kunne slå han på hjemmebane. De levnet ikke Petter store sjangser. Petter som i de to siste årene ikke har fått til noe, som ble dømt nedenom og hjem etter fyllekjøringen i fjor sommer. Alle er enige om at han da dreit seg ut, ingen forsvarer heller det han gjorde den gangen, ikke jeg heller. MEN jeg har sett en helt ny Petter i år. Han fremstår mye mer ydmyk enn før, han viser følelser. Han gråter på seierspallen. OG han har ikke fortjent all den dritten han har fått bla fra tidligere svenske storløpere som Wassberg og Svan. De har slengt med leppa i hytt og pine, i dag håper jeg de klappet igjen. Fordi det Petter viste i dag gjør ingen andre bedre enn han. Dette var stort. Som en fugl Phønix har han reist seg på mesterlig vis. Fy søren!!! Han har stått i stormen og har måttet tåle mye dritt. Ingen andre fyllekjørere har fått livet sitt brettet ut på denne måten. Han har vokst og vist seg som en stor idrettsmann i mine øyne. Han er kongen av Falun og har tatt flere gull enn enn alle andre menn gjennom tidene. På tide å hylle han for den idrettsutøveren han er og slutte å hetse? Hvem stilte opp og hyllet Olsson når han vant? Mange klaget på løyper og føre men ikke Petter. Han hyllet svensken i alle medier.

Jeg hyller deg Petter fordi du har vist at det er mulig å reise seg. Du skal sone din straff som alle andre og når du tusler rundt med fotlenken så kan du tenke : Jeg slo svenskene på deres hjemmearena og jeg slo dem rettferdig. Nå håper jeg svenskene holder kjeft og du også 🙂

Jeg pakker ned hjertestarteren, flagget, bunaden og nasjonalfølelsen for denne gangen og hyller våre idrettshelter for alt det er verdt. Kall meg gjerne patriot og rakk ned på meg pga det. Driter i det. Idrett er stort, idrett samler folk og vil vi hylle våre egne så gjøre vi det, men søren ta vi er gode på å hylle andre også.

Categories: Blanda drops | Stikkord: , , , , , , , , | 2 kommentarer

Innleggsnavigasjon

2 thoughts on “VM i Falun 2015

  1. Herlig VM. Det er lenge siden jeg har sett så mye idrett på en uke. Kosa meg skikkelig med strikketøy,kaffe og sjokolade. Jeg heiet på alle, for det var så fine reportere også. Nå er det din tur da. Hørte nyss om noe på sykkel? Ol neste eller? Heier på deg jeg. Du er stjerna uansett. Nå skal jeg spise middag. Stekt laks med grønnsaker. Snadder! Ha det fint! Vi tastes! Klem 🙂

  2. Mormor

    Hurra 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: