Italia – herlig – vakkert – himla dyrt!

Vi forlot Gardemoen i 14 grader og landet i 37. Kroppen fikk jo sjokk men samme det. Jeg hadde bestemt meg på flyet at dette skulle jeg klare . VI skulle kose oss. Jeg var overlykkelig for at ungene ville og kunne bli med.

Vi overnattet fra tirsdag til søndag på Hotel Poggioverde ca 20 min på utsiden av Roma. Et helt greit hotell med svømmebasseng. Rommene var store men rommet til ungene var fuktig og det luktet mugg fra badet. Dette klaget jeg på men det var fullt så da ble det sånn.  Bassenget var ikke allverden men du fikk avkjølet deg etter mange timer i Romas varme gater. Vi fant ikke så mange steder å spise men en liten lokal pizzasjappe fant vi som serverte herlig pizza så det ble lunsjen første dagen. Vi fant ut at det å kjøre buss var null problem. 20 min inn til sentrum og billetter kjøpte vi i resepsjonen. Disse billettene brukte vi hver dag. Vi forstod aldri systemet og aldri ble vi sjekket og tenkte blir vi sjekket får vi leke dumme turister og bare smile 🙂

20150707_151906 20150707_160810

Det å gå i Romas gater med kart var ikke noe problem og ting ligger stort sett i gangavstand. Noen dager ble det litt vel mye for meg men det går fint for friske folk.

Hold dere langt unna disse turistbussene med åpent tak. Bortkastet penger. Det eneste vi så på den turen var Colosseum fra utsiden alt annet de skrøyt av måtte vi finne selv når vi gikk. SÅ styr unna!

20150707_185350 20150707_190146 20150707_195936

Her er vi på vandring første kvelden. Som dere ser en vinglassene store i Roma 🙂

20150707_202225 20150707_202327

Her er vi på Piazza Navona. Her var det mye folk og kunstnere satt overalt og viste frem det de var best på. Det er ikke her du skal spise middag. Det var rådyrt i Italia og her spesielt. Gå litt inn i bakgatene og spesielt gatene mot Pantheon. Der var det mange koselig restauranter. Ingen ting er billig for å si det sånn!

20150707_203729 DSC_0316 DSC_0317 DSC_0318 DSC_0319 DSC_0320 DSC_0321 DSC_0322 DSC_0323 DSC_0325

Pantheon : Alle guders tempel. Sannsynlig bygget i 120 årene.

Inne i rotunden finner vi verdens største uarmerte betongvel med en diameter på 43,30 meter. Sylinderen er oppdelt i to soner, en nedre som er rikt artikulert og en strengere øvre som leder til kassettetaket i kuppelen. Totalhøyden er lik diameteren, 43,30 meter.

I den nedre sonen er det syv nisjer, en hovednisje og tre mindre på hver side av den. Opprinnelig stod det statuer av de syv planetgudene her, en i hver nisje, mens en åttende nisje rommer bronseporten fra Hadrians tid, som fremdeles tjener som inngangsdør. Hver dag klokken tolv lager solen en lyssirkel rett over inngangsdøren.

Øvre sone har tolv mellomrom mellom de falske vinduene. Dette er også et kosmisk tall og viser til de tolv tegnene i zodiaken som må ha stått her. Det meste av denne sonen er rekonstruksjoner fra det 18. århundre med grunnlag i tegninger fra renessansen.

Rommet har bare én lyskilde, nemlig et rundt lysøye (oculus), som er 9 meter i diameter, midt i kuppelen. Det kan være et solsymbol.

For at vannet som regnet førte inn i bygningen via hullet i taket skulle bli drenert bort, er gulvet svakt buet med høyeste punkt i senter.

Du blir lamslått av hva du ser der inne og tenker at dette er nesten ikke mulig. Dette er noe av det fineste vi har sett 🙂

Vatikanet. For en plass

Vatikanet. For en plass

DSC_0011 DSC_0012

Hvem kjenner ikke til Vatinaket?

https://no.wikipedia.org/wiki/Vatikanstaten

DSC_0058

Bildet vil aldri kunne gjengi det vakre vi har sett og dette var et av høydepunktene på turen. Det siste bildet er tatt fra kuppelen på kirken. Helt vilt og vakkert.

Vi kjøpte billetter på nett men klarte allikevel å bli lurt til å kjøpe enda flere billetter når vi ankom. Dette for å slippe køen men vi tror fortsatt at vi ble lurt så tenk dere om før dere biter på. Det eneste vi tror vi slapp var å måtte gå ut igjen for å stå i ny kø for å komme inn i Peterskirken den måtte du betale ekstra for. 1800 kroner for oss fire kom det på. Om det var verdt det? Helt klart 🙂 Vi mener det er to ting du må se i Roma. Vatikanet og Pantheon.

Man må jo bli imponert men det var ikke dette jeg ble mest imponert over.

Man må jo bli imponert men det var ikke dette jeg ble mest imponert over.

DSC_0332 DSC_0333

Vi besøkte selvfølgelig Colosseum men det var ikke dette jeg syns var mest imponerende. Jo det er voldsomt og stort men Vatikanet og Pantheon er mine favoritter 🙂

Mine fine på utsiktspunket i området rundt Colosseum

Mine fine på utsiktspunket i området rundt Colosseum

 

Hotell Belvedere i Sirmione Gardasjøen

Hotell Belvedere i Sirmione Gardasjøen

Så tok vi leiebilen og drog til Sirmione ved Gardasjøen. Hotel Belvedere som betyr flott utsikt er et av de koseligste steder vi har bodd. Sergio og Christina vet virkelig å sette pris på sine gjester.

En forfriskende velkomstdrink

En forfriskende velkomstdrink

DSC_0361 DSC_0362 DSC_0363 DSC_0364 DSC_0365 VI måtte selvfølgelig til Venezia. Vi kjørte bilen til parkeringsanleggene ved kaja og tok offentlig rutebåt inn til byen. Det tok ca. 40 min og kostet 45 Euro for oss fire. Da fikk vi se masse av Venezia fra vannet og det var helt greit. Venezia er oppskrytt spør du meg. Det er for mye folk altfor dyrt og veldig møkkete. Men ungene har aldri vært der så da var det fint for dem å ha sett byen.

Far og sønn på padletur på Gardasjøen

Far og sønn på padletur på Gardasjøen

DSC_0415 DSC_0416

For omkring 4000 år siden hadde et fiskerfolk tilhold på Sirmione-halvøya, i pålehus langs stranden. Området Lugana Vecchia er et av UNESCOs verdensarvsteder. Fornminner vidner om menneskelig aktivitet i området enda lenger tilbake, til kanskje 6000 år f.Kr. Ved begynnelsen av vår tidsregning var Sirmione et yndet feriested for Veronas overklasse.

Allerede mot slutten av romertiden, på 400-tallet, var Sirmione befestet. Området var strategisk viktig og befant seg ”midt i trafikken” mens bølge etter bølge av erobrere skyllet innover Nord-Italia. Mot slutten av langobardenes herredømme var Sirmione direkte underlagt kongen. Rundt år 1000 hadde byen med omegn sannsynligvis selvstyre.

På 1200-tallet kom Sirmione under Veronas mektige fyrstefamilie della Scala (også kjent som Scaligeriene), som anla borgen som fortsatt dominerer bybildet, Castello Scaligero. Den spilte en rolle i striden mellom de pavetro guelferne som hadde makten i Milano, og de keisertro ghibellinerne som hersket i Genova og Venezia. Lokalt gikk maktkampen i stor grad ut på å utrydde Sirmiones innbyggere. Patariner (kjettere, katarer) som hadde hatt et tilfluktssted i fristaden, ble nå offer for den nådeløse inkvisisjonen.

I 1405 ble byen annektert av Venezia. Det befestede havneanlegget fikk trolig sin nåværende utforming i denne perioden. Sirmione tilhørte republikken Venezia frem til 1797, da den ble innlemmet i Østerrike. I 1888 ble Sirmione del av det forente Italia.

Scaligero-borgens militære betydning avtok utover 1500-tallet, men beholdt en vaktstyrke til omkring 1800. Siden begynnelsen av 1900-tallet har anlegget tilhørt staten.

minefine

Vi har hatt en fantastisk ferie. 10 dager i sammen med mine beste. Bedre blir det ikke. Tusen takk kjære barn og mann for at vi fikk denne turen sammen. Nå gleder vi oss til neste tur som blir i 2017. Da blir det ferien over alle ferier med USA og cruise til Bahamas på programmet 🙂 Noen fyller 50 år nemlig og vi har vært gift i 20 og jeg blir 55 og da må vi feire 🙂

DSC_0420

Categories: Ferie | Stikkord: , , , , , , , | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: