Jeg lar meg provosere….

Slankeoperasjoner

Mulig jeg tråkker noen skikkelig på tærne nå, men det får stå sin prøve. Dette provoserer meg skikkelig. SKIKKELIG! Og mulig jeg tar feil men jeg mener at det å bli tjukk er noe man kan unngå. Du blir hva du spiser. Vi må slutte å ikke tørre å ta den diskusjonen om at fedme er mye selvforskyldt og ikke så mye sykdom. De fleste er ikke født tjukke det er noe du blir og man må forhindre at det går så langt som til at man til slutt må ta en slankeoperasjon!! Man blir ikke 100 kg overvektig over natta. Noe må gjøres før det går så langt. Fordi JEG forstår ikke hvordan noen frivillig kan operere bort et friskt organ som magesekken for å bli tynn!

Nå tenker du sikkert: Ja det er jo lett for deg å si. Du har da aldri vært tjukk, nei det har jeg ikke men jeg har hatt magekreft og vet hvordan det vil si og leve helt uten magesekk og det er et helvete jeg ikke unner noen!!

Det står å lese i diverse artikler på NRK at stakkars nå må den og den spise babyporsjoner resten av livet, får dumpingsyndrom, diare og oppkast. Det blir en del av hverdagen. JA det blir det. Og det blir man fortalt også men ingen vet hvordan det er før man står oppi det med begge beina. Det som provoserer meg mest er at disse personene faktisk får hjelp. Oppfølging og bistand til både det ene og det andre fordi de får en slik operasjon. Det fikk ikke jeg. Jeg måtte grine meg til hjelp. Det er ikke rettferdig.

Det finnes så mange alvorlige syke som ikke får medisiner fordi de er for dyre men slankeoperasjoner skal vi betale for?

Ring meg før du opererer deg sier jeg så skal jeg fortelle det at det må du IKKE gjøre. Du vil ikke leve slik jeg gjør det lover jeg deg. Du som nyter gode frokoster middager lunsjer. Du som kan spise hva du vil. Gå på restaurant uten å tenke på hvor er nærmeste do, fordi det må du vite i tilfelle du får oppkast eller diare. Du som kan spise alt du ønsker deg uten å måtte bli dårlig? Og det vil du ikke sier du? Du vil heller operere bort magesekken for å bli tynn? Fordi da blir du lykkelig eller? Nei du blir ikke det. Det er et helvete du heller ønsker deg vekk i fra.

Jeg drømte alltid om å bli slank, men ei jeg kjenner sa til meg: Vær forsiktig med hva du ønsker deg……….og hun hadde rett. Dette ønsket jeg meg ikke.

Er du for tjukk så er det en ting du må gjøre. Du må spise mindre og sunnere. Så vanskelig så enkelt. Du trenger ikke trene engang for å bli tynn. Det er bare å spise mindre mat.

Kos deg med maten der ute. Men pass på vekta. Du vil ikke ha min hverdag det lover jeg deg. Du vil ikke det…..

Categories: Uncategorized | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: