For gammel?

Jeg lurer på en ting, hvorfor er det så få som er interessert i å høre hvordan vi som har levd en stund har det? Vi som har erfaring her i livet? Hvorfor er det bare disse unge jentene som har noe dem skulle ha sagt? Jeg har mye jeg ønsker å si jeg. Og mye erfaring har jeg også. Greit vi er sikkert en smule gammeldagse i forhold til hva vi lærte når internettet ikke fantes. Det merker jeg jo når jeg skal diskutere med yngre folk at der kommer jeg til kort.

I min ungdom leste vi leksikon, som hadde gått ut på dato, nå googler man og finner oppdatert informasjon på noen sekunder, der har vi voksne noe å lære. Lenge siden jeg sluttet med å tro at jeg hadde rett fordi jeg har levd lengst. Jeg har vokst opp med foreldre som ikke hadde så mye og hvor de hadde sin måte å oppdra meg på, jeg gjorde mitt beste med mine barn og fortalte ting jeg trodde var sant fordi jeg hadde jo blitt fortalt det og man stoler jo på sine foreldre?

Jeg har blitt «knust» i mang en diskusjon av min sønn fordi han er en råtass når det gjelder å oppsøke informasjon og i motsetning til min generasjon støtter han seg på forskning noe jeg ikke kunne i min ungdom. Men det er flott fordi jeg også lærer jo noe av dette. Jeg også lærer å søke informasjon i de rette kanaler. Men jeg har fortsatt mye å gi tror jeg. Jeg ønsker vel egentlig å bli brukt litt, men føler meg til tider utdatert og for gammel.

Det må jeg gjøre noe med, kanskje jeg skal gi min generasjon en stemme? Øy ungdommen, vi er her!! Vi er ikke gått ut på dato!

Categories: Livet mitt | 2 kommentarer

Innleggsnavigasjon

2 thoughts on “For gammel?

  1. Niks, vi har ikke gått ut på dato, og hjelp jeg er enda eldre enn deg!!! Litt slitsomt noen ganger med alle den googlingen. Jeg kjente en stund på at jeg ble så usikker. Hadde jeg rett, var jeg ikke orientert riktig, var jeg liksom lurt? Men nå googler jeg selv!!!! Litt gøy her om dagen da barnebarnet skulle hjelpe bestefar med noe på data. De klarte det ikke og så kom jeg da! Fikset det! Da lo barnebarnet på snart atten. Tenk hva bestemor kunne. Jeg lærer noe hver dag og jeg forsøker å tenke som Pippi. «Det har jeg aldri gjort, så det kan jeg sikkert!» Man må øve seg på å være modig og det gjør jeg også om dagen! Nå for eksempel, tegner jeg reklame for et firma og i kveld er jeg i en ny klubb for skriving. Det er bare noe av det jeg øver på! Jeg vil og jeg kan, selv om jeg er stupgammel i følge de unge. Heia oss. Kom igjen, vi er sterke, sammen! Klem 🙂

  2. Grethe

    ❤️❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: