For dårlig oppfølging

https://www.dagensmedisin.no/artikler/2016/03/14/for-darlig-oppfolging-av-magekreftpasienter/

Artikkelen er skrevet i 2016, men det er ingenting som har endret seg, det er ikke blitt noe bedre. Jeg fikk time til en ernæringsfysiolog på Sykehuset Telemark men hun kunne ingenting om oss uten magesekk, så det er fortsatt mye å gå på. Jeg syns det er altfor dårlig at jeg, som blir kreftsyk, ikke få samme oppfølging som de som blir slankeoperert. Det henger ikke på greip at de skal få bedre oppfølging enn meg. Vi burde i det minste fått samme oppfølging. Hvorfor skal jeg får flere og flere senskader når de kunne vært unngått ved å få tett oppfølging?

Categories: Livet mitt | Stikkord: , | 4 kommentarer

Innleggsnavigasjon

4 thoughts on “For dårlig oppfølging

  1. GRERHE

    Som du vet fikk jeg koldbrann – ingen blodtilførsel til magesekken 24 år gammel i 1976. Dårlig oppfølging, men over 20 år etter fikk jeg næringsdrikk på blåresept. Da hadde jeg strevet med å få i meg nok mat og streva veldig med å legge på meg. Den ernæringsdama på St Olav var som en psykolog for meg, vi hadde så god dialog. En voksen og meget flink dame. For et par år siden gikk den eneste næringsdrikken jeg tålte ut av produksjon ( MCT – melkebasert blir for mektig) og d er trasig for vekta. Jeg har lært meg å spise veldig lite i gangen!!!!, småspiser så å si hele dagen. Men jeg vet d med ditt spiserør, kanskje d er grunnen til at du STREVER SÅ MYE. UANSETT ER D DÅRLIG at ditt sykehus ikke kan noe om ernæring for deg. Er vel en av de få som skjønner livet UTEN MAGESEKKK og hvordan du strever. Noen ord til deg fra meg en onsdagskveld i slutten av januar. KLEM og tusen❤️Hjerter kjære, kjære Rita.

    • Ja du er mitt forbilde Grethe, du som har hatt dette lengre enn meg….. det skal ikke være så lett, som du sier den halsen er ikke god den…. jeg tåler heller ikke melkebasert, så det har jeg sluttet med… stor klem fine Grethe 🙂

  2. Det merkelige er at de legene som sier at de ikke vet, hvorfor blir de ikke nysgjerrige etter å sette seg inn i det?? Til og med jeg, som ikke har noe med helsevesenet å gjør, forsøker å tenke!!!! Jeg kjenner en uten magesekk, men det var ikke kreft og jeg har slekt som fjernet det meste av magesekk og tarmer, men som ikke klarte det. Jeg er stor beundrer av deg Rita, som skriver, kjemper og står på. Det er så trist at du ikke får den hjelpen du trenger. Du MÅ da snart få skikkelig oppfølgning? Klem fra meg 🙂

    • Jeg forstår heller ikke hvorfor man ikke får dette på plass….. tenk så mye problemer man hadde sluppet om man fikk bedre oppfølging? Jeg kunne sikkert ha orket mer, gjort mer, kanskje sluppet ufør, nå orker jeg jo ikke en dritt….. Det er for dårlig. Klem Randi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: