Mat for oss uten magesekk

Småsuppe med salt kjøtt

Dette er min opplevelse av sykdommen, andre trenger ikke å få slike store plager, men de jeg kjenner beskriver det ganske likt som meg.

Det å leve uten magesekk er mye mye mye verre enn man kan forestille seg. Man kan ikke beskrive plagene man har før man har opplevd det selv. Det ligner ingen andre smerter jeg noen gang har kjent. Første gangen du klarer å svelge mat etter operasjonen så kommer dumping-symtomene. Hele kroppen vrenger seg i smerter og man står bare på knærne i sengen og gråter fordi man vet faktisk ikke hva man skal gjøre.

Kommer ikke de smertene så får du diare, du kan fly på do i to-tre timer før det gir seg. Du har egentlig ikke så mye som skal ut, men kroppen trykker på og det er fryktelig smertefullt til tider. Selv nå snart 6 år etter har jeg store matproblemer.

Mat for meg er ikke mat men rett og slett medisiner for å leve. Det er slutt på kosen og på det å dra på restaurant for å kose seg.

Men når det er sagt så kan man nesten spise alt, man må bare prøve seg frem. Jeg skal bare fortelle det som har fungert for meg.

Jeg er laktoseintolerant og drikker Soyamelk eller melk uten laktose, dette bruker jeg også når jeg lager mat som krever melk. Det blir mye supper og most mat, det må jeg innrømme. Brødskive har jeg nå ikke spist på 3 år. Jeg kan ikke spise knekkebrød heller. Jeg har også en stor skade i halse og tåler nesten ikke å drikke uten at det spruter opp igjen, jeg kan heller ikke drikke noe med bobler, og alkohol tåler jeg veldig lite av.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: